Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، مخاطبان خبرگزاری فارس سوژه‌ای تحت عنوان " ضرورت حل مشکلات رانندگان اتوبوس‌های شهری ارومیه" در سامانه فارس  ثبت کرده‌اند و از خبرنگار فارس درخواست پیگیری این مشکل را داشتند، در این راستا خبرنگار فارس پیگیر موضوع بوده و مراتب امر را به اطلاع مراجع مربوطه رساند.

طی سال گذشته شاهد اعتراض رانندگان اتوبوس بخش خصوصی  به دلیل پرداخت نشدن مطالبات از طرف شهرداری ارومیه بودیم در این راستا رئیس شورای شهر وقت ارومیه با حضور در جمع رانندگان و بهره‌برداران بخش خصوصی و طی بحث و بررسی انجام شده قول مساعد برای مرتفع ساختن معضلات این بخش را دادند تا به صورت تقسیطی و ماهیانه این مبالغ به حساب بهره‌برداران واریز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان پس از دیدار و قول مساعد رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه بهره‌بردارن به ادامه فعالیت خود پرداخته و مطالبات این افراد به حساب  آنان واریز شد اما طی هفته اخیر باری دیگر شاهد اعتراض بهره‌برداران بخش خصوصی به پرداخت مطالبات بوده و این افراد خواستار افزایش مبلغ واریز شده و دست از کار کشیدند .

از دلایل این اعتراض و تجمع رانندگان می‌توان به عدم انتقال سند اتوبوس پس از اتمام تعهد ۱۰ ساله رانندگان و واریز نشدن مابقی یارانه بلیت از سوی شهرداری ارومیه به حساب بهره‌برداران اشاره کرد.

شهرداری ارومیه اقدامی درخصوص پرداخت بدهی خود انجام نداده است

نماینده بهره‌برداران بخش خصوصی اتوبوسرانی شهرداری ارومیه در خصوص اعتراض رانندگان بخش خصوصی اظهار داشت: کرایه اتوبوس‌ها از طریق مردم، شهرداری و دولت تامین می‌شود که ما از سال ۸۵ تا کنون فقط سهم مردم را دریافت کرده‌ایم و شهرداری موظف است نسبت به پرداخت بدهی خود به بخش خصوصی اقدام کند که تاکنون پس از گذشت ۱۵ سال هیچگونه اقدامی در این رابطه انجام نشده است.

مهدی اسدزاده اضافه کرد: علاوه بر این قرارداد ۱۰ ساله بخش خصوصی و شهرداری ارومیه در سال ۹۰ تمام شده و در ۱۰ سال گذشته بنا به رعایت حال شهروندان، اعتراضی نسبت به آزادسازی سند اتوبوس‌های خود نداشتیم و همه این ۱۰ سال‌ها بدون قرارداد به ادامه فعالیت پرداخته‌ایم.

وی با بیان اینکه شهرداری ارومیه نسبت به تمدید قرارداد در این سال‌ها اقدام نکرده است، تصریح کرد: این در حالی است که طی سال‌های متمادی شهرداری ارومیه یارانه بلیت را به بخش خصوصی پرداخت نکرده در حالی که طی استعلام‌های به عمل آمده و مستنداتی که در دست داریم، شهرداری ارومیه هر ساله این مبالغ را از سازمان شهرداری‌ها و امور دهیاری‌ها دریافت و در منابع دیگری هزینه کرده است.

اسدزاده با بیان اینکه شهرداری ارومیه این مبالغ را برای خرید سایبان، خرید اتوبوس بخش ملکی و سایر منابع هزینه‌ای که به عهده شهرداری است، هزینه کرده است، گفت: با توجه به عدم پرداخت مابقی هزینه بلیت، به یک سوم نرخ تعیین شده، بهای بلیت دریافت کرده‌ایم و سهم دولت و شهرداری‌ها پرداخت نشده است.

نماینده بهره‌برداران بخش خصوصی اتوبوسرانی شهرداری ارومیه با بیان اینکه با وضعیت موجود، نتوانسته‌ایم هزینه نگهداری اتوبوس‌ها را تامین کنیم و در حال حاضر بسیاری از اتوبوس‌های درون شهری به دلیل مشکلات و نقص فنی در پارکینگ و گوشه و کنار شهر رهاسازی شده‌اند، ادامه داد:شهرداری ارومیه پس از گذشت چند سال، از واگذاری سند و تمدید قرارداد با اتوبوس‌ها سرباز می‌زند.

اسدزاده تصریح کرد: اگر شهرداری ارومیه با تمام بهره‌برداران بخش خصوصی که سال‌های گذشته حقوق آن‌ها را ضایع کرده است، قرارداد تمدید کند به چرخه حمل و نقل برگشته و طبق مفاد این قرارداد نسبت به نوسازی اتوبوس‌ها اقدام می‌کنیم، ولی اینکه اعلام شود فقط با اتوبوس‌هایی که توان چرخش در مسیر را دارند، قرارداد تمدید می‌شود به چرخه حمل و نقل شهری باز نخواهیم گشت و باید شهرداری به تمام مفاد قرارداد‌های فی مابین بخش خصوصی و شهرداری عمل کند.

وی تعداد بهره‌برداران بخش خصوصی ارومیه را بیش از ۲۹۰ نفر اعلام کرد و افزود: در این سال‌ها براساس قیمت روز، شهرداری ارومیه به ازای هر بهره‌بردار حدود ۴۰۰ میلیون تومان بدهی دارد.

نماینده بهره‌برداران بخش خصوصی اتوبوسرانی شهرداری ارومیه گفت: اسناد اینکه سازمان شهرداری‌ها مبلغ ۴ میلیارد و ۱۳۳ میلیون تومان به شهرداری ارومیه بابت یارانه بلیت واریز کرده، موجود است، ولی تا کنون شهرداری ارومیه فقط ۸۰۰ میلیون تومان از این مبلغ را به بخش خصوصی تزریق کرده است.

اسدزاده با بیان اینکه در سال‌های گذشته بخش خصوصی با خویشتنداری و برای رعایت حال شهروندان، حمل و نقل مسافر را عهده‌دار بود گفت: هزینه نگهداری روزانه هر اتوبوس شهری مبلغ ۶۰۰ هزار تومان است، ولی در آمد روزانه این اتوبوس‌ها در بهترین شرایط روزانه ۴۰۰ هزار تومان است که با توجه به تورم موجود و عدم پرداخت یارانه تعیین شده، دیگر توان پرداخت این مبالغ و بازگشت به چرخه حمل و نقل را نداریم.

وی در خاتمه با اشاره به اینکه به دلیل در آمد پایین اتوبوس‌ها و عدم رسیدگی بیشتر اتوبوس‌ها فرسوده شده‌اند، گفت:هزینه بازسازی به ازای هر اتوبوس ۱۷۰ میلیون تومان تخصیص یافته که شهرداری ارومیه این مبالغ را دریافت کرده، ولی به رانندگان پرداخت نمی‌کند.

 

حمایت‌های لازم در دوران کرونا به رانندگان بخش خصوصی انجام شده است

محمد خلیل پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به اعتراض رانندگان اتوبسرانی بخش خصوصی طی چند روز اخیر اظهار داشت: در ایام کرونا برای بهبود وضعیت معیشت رانندگان اتوبوس مدیریت شهری اقدام به پرداخت مبالغی برا پرداخت بیمه انجام شده است.

وی ادامه داد : طی تصمیمی که اتخاذ شده بود مقرر شد روزانه برای حمایت از رانندگان مبلغ ۲۰۰ هزار تومان که ماهانه در حدود ۶ میلیون تومان به حساب این افراد واریز شود که تاکنون این مبلغ به حساب افراد واریز شده است .

رئیس شورای اسلامی  شهر ارومیه تصریح کرد: رانندگان بخش خصوصی از این مبلغ واریزی راضی نبوده و اذعان می‌دارند در دوران بعد از کرونا نیز این مبالغ بایستی پرداخت شود .

خلیل‌پور با اشاره به اینکه برای خرید خودرو این رانندگان از سوبسید ۸۲.۵ درصدی استفاده کرده‌اند و در قبال این سوبسید بایستی به مدت ۱۰ سال ارائه خدمات انجام می‌شد بیان کرد: در حال حاضر قرار داد ۱۰ ساله این افراد رو به اتمام بوده و در حدود ۲۰ سال در بخش حمل و نقل عمومی اقدام به ارائه خدمات کرده‌اند و دولت نتوانسته است جایگزینی برای این خودروها پیدا کند.

این مقام مسوول اذعان کرد: با توجه به شرایط حاکم بر جامعه و تورم موجود دخل و خرج رانندگان  متناسب نیست و در این راستا درحدود ۲۹۳ اتوبوس خصوصی در حال فعالیت بوده و تقریبا به عنوان کارمند شهرداری حساب شده که بایستی ماهانه در حدود ۱.۵ میلیارد تومان به حساب رانندگان واریز شود که هزینه گزافی بر دوش شهرداری ارومیه به بار آورده است.

خلیل پور یادآور شد: طبق جلسه‌ای که با دادستان آذربایجان‌غربی برگزار شد مقرر شد قول مساعد برای حل این مشکلات اتخاذ شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه عنوان کرد: تا پایان سال مقرر شده بود مبلغ ۶ میلیون تومان ماهانه به حساب این افراد واریز شود که این میزان تا پایان اردیبهشت تمدید شد که متاسفانه رانندگان با وجود حمایت مدیریت شهری باز اقدام به اعتراض کرده و دست از فعالیت کشیدند.

وحید توماج افشار در خصوص اعتراض رانندگان اتوبوسرانی بخش خصوصی در ارومیه اظهار داشت: رانندگان اتوبوس ادعا دارند که مشکل معیشتی دارند و باید توجه داشت درآمد دخل و خرجی آنان نسبت به سرمایه‌ای که دارند متناسب نیست.

وی ادامه داد: اما در این میان بایستی همکاری و همیاری بین این افراد و نهاد‌های مربوطه انجام شود تا جامعه و حمل و نقل عمومی دچار مختل نشود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر ارومیه از برگزاری جلسه‌ای در خصوص مشکلات رانندگان با دادستان استان آذربایجان‌غربی خبر داد و گفت: در این جلسه نیز قول مساعد در خصوص مرتفع ساختن مشکلات رانندگان  و حمایت مدیریت شهری داده شده است.

توماج افشار ادامه داد: طبق قانون دولت موظف به پرداخت هزینه‌های حمل و نقل عمومی به صورت یارانه است، که این یارانه به صورت یارانه بایستی ماهانه پرداخت شود و مدیریت شهری ماهانه مبلغی بالغ بر ۶ میلیون تومان را بر حساب رانندگان واریز می‌کنند.

این مقام مسوول اضافه کرد: در حال حاضر ۴۵ اتوبوس شهرداری آماده فعالیت در حمل و نقل عمومی است که به دلیل شرایط کرونایی و حمایت از بخش خصوص  و وارد عرصه فعالیت نمی‌شود .

وی عنوان کرد: طی جلسه برگزار شده با محوریت حمایت از اتوبوس‌رانی با دادستان استان انتظار این می‌رفت که این اعتصاب و رفتار از سوی رانندگان انجام نشود.

توماج افشار خاطرنشان کرد: مدیریت شهری به طور قطع حمایت‌های لازم و کافی را برای رفع مشکلات و معضلات در بخش حمل و نقل خصوصی انجام خواهد داد.

خاطرنشان می‌شود یکی از عرصه‌های مهم خدمات رسانی مدیریت شهری، حمل و نقل عمومی است معضلات اعتراض رانندگان اتوبوس‌های شهری و اخلال در جابجایی مردم طی روزهای اخیر یک مشکل اساسی برای شهروندان به وجود آورده است هزینه بالای حمل و نقل باتاکسی و استفاده از اسنپ باری سنگین بر دوش خانواده‌ها را تحمیل کرده است علاوه بر آن ورود مینی‌بوس‌ها دود زا برای جابجایی مسافران درون شهری از دیگر مشکلات این اعتراضات است که با ادامه دار بود این موضوع با مشکل آلودگی هوا نیز مواجه خواهیم شد انتظار می‌رود مسوولان مربوطه در خصوص مرتفع ساختن این مشکلات اهتمام جدی داشته و هرچه سریعتر اقدام به رفع مشکلات بهره‌برداران اتوبوسرانان بخش خصوصی کنند تا بیش از این شهروندان در مضیقه نباشند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز حمل و نقل عمومی رانندگان بخش خصوصی اعتصاب بخش خصوصی اتوبوسرانی شهرداری ارومیه بهره برداران بخش خصوصی رانندگان بخش خصوصی اعتراض رانندگان رانندگان اتوبوس حمل و نقل عمومی میلیون تومان شورای اسلامی مدیریت شهری رئیس شورای شهر ارومیه قول مساعد واریز شود اتوبوس ها ۱۰ سال سال ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۰۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: در دوران مشروطه بابت سوار شدن به اتوبوس از مسافر ۳شاهی کرایه می‌گرفتند. به‌تدریج استقبال مردم برای استفاده از این وسیله نقلیه جدید زیاد شد و چند تاجر دیگر هم چندین دستگاه اتوبوس‌ به ایران آوردند.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

اتوبوس‌های شرکت کانادایی که اولین شرکت در این حوزه به حساب می‌آمد از نوع "برلیه" بود و مثل قطار به چند کوپه تقسیم می‌شد؛ دو کوپه اول و دوم مخصوص نشستن مسافران بود و کوپه آخر هم که عقب اتوبوس واقع می‌شد، برای سرپایی‌ها بود. دومین موسسه‌ای که عهده‌دار اداره اتوبوسرانی تهران شد، یک کمپانی روسی به نام "آفتو ایران" با اتوبوس‌های مدل بوسینگ بود و سومین موسسه هم شرکت "اسگل لاوی" آمریکایی با اتوبوس‌هایی از نوع شورلت بود که صندلی‌هایش برعکس صندلی‌های اتوبوس‌های موسسات گذشته که پشت سر هم بود، روبه‌روی هم قرار داشت.

جالب اینکه این موسسه به شیوه اتوبوسرانی شهرهای اروپایی اداره می‌شد و از نظر سازمان اداری و انتظامی، تقریبا شبیه اتوبوسرانی فعلی بود. آن دوران بلیت، داخل اتوبوس فروخته می‌شد و رانندگان، لباس مخصوص پوشیده و زنگار به ساق پا بسته و کلاه کاسکت به سر می‌گذاشتند.

اتوبوسرانی تهران تا سال۱۳۱۰ توسط شرکت‌های خارجی اداره می‌شد، ولی از اواخر این سال به مدیران ایرانی تحویل داده شد: «در مدت فعالیت آنها چندین خط به خطوط تهران اضافه شد، هرچند برخی اوقات مردم از نحوه خدمات‌دهی گله‌مند بودند. با توجه به این موضوعات در نهایت در سال ۱۳۳۵ دولت تصمیم گرفت برای یکپارچه‌سازی و ساماندهی وضعیت جابه‌جایی مسافران، نخستین شرکت واحد اتوبوسرانی را در چهاردهم تیرماه دایر کند.»

کد خبر 848042 برچسب‌ها هویت شهری تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • ضرورت اهتمام شهرداری ارومیه برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر سالگرد ارتحال شیخ غلامرضا حسنی
  • ضرورت راه‌اندازی دفتر تسهیل‌گری در شهرستان ابهر
  • اعتبارات مولدسازی باید به صورت بهینه استفاده شود
  • یادی از اولین خطوط اتوبوسرانی | از بلیت فلزی تا بلیت کاغذی و باجه بلیت‌فروشی
  • پرسنل حجمی و شرکتی شهرداری ارومیه ساماندهی و تعیین تکلیف شوند
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • مشارکت شهروندان در مدیریت شهری موجب کاهش هزینه‌ها می‌شود
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • جولان اولین اتوبوس‌های فرنگی در پایتخت | کرایه هر مسافر ۳شاهی
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها